Předchozí praxe a zkušenosti

  • výroba piva, uzenin, obalů na potraviny a nealkoholických nápojů
  • laboratoř klinické biologie a výzkumná a vývojová laboratoř
  • řízení kvality ISO, HACCP
  • schvalování potravin a potravinových surovin
  • hygiena a sanitace
  • řešení reklamací a provozních problémů
  • zkušenosti v jednání s dozorovými orgány a státními úřady
  • vedoucí auditor ISO 9001 a HACCP, auditor ISO 14001.

Kvalifikace a certifikáty

  • Absolvent VŠCHT – Fakulta potravinářské a biochemické technologie – 1988.
  • Total quality management – Interquality, 1993.
  • Interní auditor ISO 9000 – Inspekta, 1996.
  • Project management – Kepner Trego, 1997.
  • Zavádění HACCP do potravinářské výroby – MZe ČR a VŠCHT, 1998.
  • Posuzovatel pro senzorickou analýzu – ČZPI, 1998.
  • Absolvent kurzu potravinářské legislativy EU – PHARE, 2000.
  • Manažer HACCP pro potraviny živočišného i rostlinného původu – ČIA, 2000.
  • Auditor ISO 9000/2000 – IRCA, 2001.
  • Ověřovatel BRC – BVQI, 2004.
  • Auditor ISO 14001/2004 – IRCA, 2005.
  • Auditor ISO 22000/2005 – BVQI, 2006.